Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Közeledik a sünidő!

2017. október 05. - acontrario

suni.JPG

Hidegebb már minden nap, és egyre gyakrabban kapunk olyan üzenetet, hogy sünivel találkoztok, és nem tudjátok, hogy hagyni kell-e békén, vagy segítségre van szüksége, mert a közelgő téllel és a hibernációval nem tudna megküzdeni. Ezért most megmutatjuk Nektek a közép-angliai Willows Hedgehog Rescue sünmentéssel foglalkozó munkatársainak képes összefoglalóját. 
Mivel a természetben vagy a kertben ritkán van kéznél mérleg, de a süni tömegét meg kell becsülni, a Willows-osok egy teniszlabdát alkalmaztak a méretek bemutatásához. A felső két képen egy 200 grammos süni látható, kb 2 teniszlabdányi testhosszal. A középső két kép egy 3 teniszlabdányi, 400 grammos sünit mutat. Az alsó, kb. 5 teniszlabdányi süni pedig 800 grammos. 
Ha tehát láttok egy sünit most októberben, aki 3 teniszlabdányinál kisebb, akkor ő segítségre szorul. Ha nagyobb, és láthatóan nem sovány (azaz nem horpadt oldalú, hosszúkás), és nem látszik betegnek vagy sérültnek, akkor békén hagyható, fel tud még annyit szedni magára, hogy a téli álmot sikeresen teljesítse.

Ha a kertbe bejárnak a sünök, vagy ott fészkelnek, meg lehet segíteni a gyarapodásukat azzal, hogy alacsony tálba száraz macskaeledelt helyezünk ki.

Osszátok meg ezt a bejegyzést ismerőseiteknek, minél többen ismerjék meg ezt az egyszerű sünméret-becslő módszert!

Az írást a Sünbarát.hu oldalon találtuk.

sun.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr1712930491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása