Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Szennyező autó csak fizetés után hajthat be London belvárosába

2017. október 24. - acontrario

traffic-congestion-in-central-london-afwx3e.jpg

Sadiq Khan, London főpolgármestere a légminőség javulását várja a tegnap életbe lépett szabálytól.

"Elutasítom, hogy én legyek az a polgármester, aki nem törődik ezzel. Elkötelezett vagyok, hogy hatásos lépéseket tegyek a londoniaknak okozott károk csökkentésére" – nyilatkozta a polgármester.

Jelentősen megdrágult az intézkedés következtében az autók behajtási díja London belvárosába. Naponta 11,5 fontot kell fizetni eleve minden oda behajtó autósnak de a régi, 2006 előtti, ezért szennyezőnek minősített autók tulajdonosainak október 23-ától ezen felül plusz tíz fontot kell fizetniük. A ilyen régi autó tulajdonosa csak azért 7000-7500 forintot (21,50 fontot) fizethet, hogy behajtott a városba.

Az új szabályok alapján hétköznap 7-18 óra között kell különdíjat fizetni azok után a gépjárművek után, melyek nem felelnek meg az Euro IV. szabványnak. A legtöbb 2006 előtt gyártott jármű nem felel meg ennek a szabványnak.

2019-ben még szigorúbb szabályt szeretne bevezetni a polgármester. Akkortól a tervei szerint már a 2015 előtt gyártott dízeleknek is 12,5 fontos plusz díjat kéne fizetniük, 2021-re pedig az északi és déli külső körútig terjesztené ki a tilalmi zóna határait. (Via BBC)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr413067938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása