Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Jó kis önbíráskodó a tegnapi nap "buszos hőse"

2017. október 30. - Kristóf Tarnay

A Délmagyar.hu-n tegnap jelent meg egy cikk, miszerint a Rókusi víztoronynál felszállt egy utas a 90-es buszra, de nem volt hajlandó bérletet mutatni, sem jegyet venni. Ez után a sofőr mondta, hogy szálljon le, amit nem tett meg "az utasok győzködése ellenére sem". Ezt követően a cikk szerint egy "dühös utas" konkrétan lelökte a buszról az illetőt.

Szerintem nem az utasokkal kellene megoldatni egy ilyen konfliktust. Utazni szeretnénk, azért veszünk jegyet vagy bérletet egy tömegközlekedési járműre, nem pedig azért, hogy verekedjünk

- nyilatkozta a lapnak egy szemtanú. Nos, persze, hogy nem.

Ez ugyanis önbíráskodás.


A lap kérdésére a DAKK Zrt nem tudta megmondani, pontosan mit kellett volna tennie a sofőrnek ilyen helyzetben, és némi "majd elküldünk mindenkit továbbképzésre" szöveget leszámítva arra sem volt válaszuk, hogy mi történik, ha az önbíráskodó utastárs esetleg sérülést okoz a bliccelőnek, ez esetben ki vállalja érte a felelősséget? (Értelemszerűen a konkrét elkövetőn túl.)

szegedi_84-es_busz_gmy-673.jpg

Illusztráció: Gyenes Viktor/Wikimedia

Tekintve, hogy az ellenőrök konfliktuskezelésével is rendre- eufemisztikusan szólva - akadnak gondok, mindez nem túl bíztató. De az ellenőröket foglalkoztató Dakört-tel szemben a buszos cég DAKK legalább emberi időn belül válaszol ezek szerint a sajtómegkeresésekre - még ha nem is írnak sok konkrétumot.

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr4113116664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása