Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Váratlan! Már a Rádió 1 szól az Európa Rádió helyén Szegeden

2017. november 07. - Kristóf Tarnay

Aki bekapcsolja a 87,9-et, az már nem a református adót, hanem Andy Vajna rádióját, a Rádió 1-et hallhatja. Még nem teljesen világos, de nagyjából összefoglaljuk, hogy jutottunk el idáig.

vajna.pngFotó: Európa pont

  • Korábban tárgyaltak a Rádió88-cal a hálózatba kapcsolásról, illetve az eladásról, de sikertelenül (információink szerint túl sokat kértek volna az adóért).
  • A vallásos Európa Rádiónak a múlt héten - ahogy meg is írtuk, csak nem tudtuk még, ennek mi a jelentőssége -  a médiahatóság engedélyezte, hogy lekapcsolódjon a debreceni Európa Rádióról, és közösségi helyett kereskedelmi adóként menjen tovább.
  • A 24.hu szerint valószínűleg eladták Vajnáéknak a frekvenciát, mert az Európa Rádió más városokban megy tovább.

Egy biztos, a nagyon erős helyi beágyazottsággal, és a helyi rádiók közt országos felállásban is kiemelkedő számokkal rendelkező Rádió88, és az országosan Sebestyén Balázsék megjelenése óta nagyon erős Rádió1 közt érdekes kiszorítósdi fog most megkezdődni. Igyekszünk utánajárni az átadás-átvétel pontosabb részleteinek.

A rádió központi kapcsolat oldaláról leszedték a szegedi szerkesztőség címét (itt látható tárolt változatban). Az utolsó helyi műsor, a Svédasztal című információs magazin végén a műsorszerkesztő az alábbi szöveggel búcsúzott (itt meghallgatható): 

„Az elmúlt csaknem hat évben megszokott adásunk a mai nappal véget ér a fenntartónk döntése alapján. Hamarosan egy kereskedelmi jellegű rádióadást hallhatnak majd ezen a frekvencián. Öt év után ezen a frekvencián én nem leszek Önökkel”

A Rádió 1 oldalán be is jelentették a hírt.

Köszönet Ernőnek a befejező adás megtalálásáért, és Péternek a videóért!

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr1813201457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása