Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Van olyan város a világon, ahol akkora a szmog, hogy a puszta levegővétel károsabb, mintha durván cigiznénk

Nem is egy, és ha ez így megy tovább, sok helyen tényleg zacskóban árulják majd a friss levegőt.

2017. november 11. - szegedijudit

Iszonyatos a légszennyezettség India több nagyvárosában, a legdurvább a helyzet Újdelhiben – itt 22 millióan élnek –, ahol egyszerűen kiakadtak a légszennyezettség-mérő készülékek. A 444.hu külföldi forrásokra hivatkozó cikke szerint a műszerek már nem képesek mérni azt a szintet, amely tapasztalható a városban, a monitorok egy ideje már folyamatosan 999-es értéket mutatnak...

delhi1.jpg

 

Újdelhiben jelenleg annyira szennyezett a levegő, hogy azt belélegezni olyan, mintha NAPONTA 45 szál cigit szívnánk el. A város légszennyezettségi szempontból azért van rettenetes helyzetben, mert egyszerre hat rá, hogy a helyiek szenet égetnek, hogy sok a dízelmotor, és az is, hogy a környező államokban növényi maradványokat tüzelnek el.

A BBC-nek nyilatkozó helyiek azt mondták, sokszor még az autójukban is úgy érzik, elfogy a levegőjük, az pedig, hogy otthonukban vagy a munkahelyükön ablakot nyissanak, teljesen kizárt. Közben a szmog a látótávolságot is csökkenti, éppen ezért közlekedési balesetből is egyre több van a városban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr7413233031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása