Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Tóth Péter szerint a szegedi stadion ára elég lenne a szociális szféra bérrendezésére

2017. november 29. - Kristóf Tarnay

Kormányváltásra készül a Jobbik 2018-ban - mondta el sajtótájékoztatóján Tóth Péter, a párt szegedi elnöke. Emlékeztetett a napokban kikerült hírre, miszerint a Csongrád megye 1-es kerületben még nem eldöntött a fideszes jelölt személye. A politikus vitát szorgalmazott a helyi jelöltek közt, bár mint mondta, a kormánypárti képviselők tapasztalatok szerint helyben sem szokták elfogadni az erre irányuló meghívásokat.

A szegedi Fidesz Botka-terves aláírásgyűjtését Tóth jogi nonszensznek nevezte, és szerinte korrekt az a levél, amit a polgármester a napokban a városlakóknak küldött arról, hogy menekültek betelepítésére csak az államnak van joga, nem pedig önkormányzatoknak vagy civileknek. A migrációról még elmondta: az általa "Rogán-kötvényeknek" hívott letelepedési kötvényekkel 20 ezer ember érkezett eddig az országba, ráadásul ilyeneket értékesítő irodákat információi szerint az Iszlám Államhoz közeli területeken is működtetnek.

tothp2.png

Szerintük probléma, hogy a fiatalok, és a friss diplomások kevésbé tudnak a CSOK-ból részesülni, inkább csak a felső-középosztálybeliek, ezért pártja új, országos bérlakásprogramot szorgalmaz, és kiterjesztené az otthonteremtési programot a régiépítésű házakra is, emellett forrásokat biztosítanának fűtési rendszer korszerűsítésre, mert - ahogy fogalmazott - az Otthon Melege program "lopástechnikája" nem elég erre a célra.

Tóth Péter elmondta, Szegeden ma is sok bérlakás üresen áll, míg az IKV-nál jelenleg 4,5-szeres a túljelentkezés szociális bérlakás igénylésére. Pártja felújítaná a lakásokat közmunka keretében, és kiterjesztenék a kedvezményezettek körét. Ez szerinte 50-100 milliárd Forintba kerülne, ahogy fogalmazott:

5-6 stadion árából kijönne.

Az oktatás terén a szakképzés támogatását növelnék, mert kevésnek tartják a szakképzési centrumok számát, amely így nem tudja az európai színvonalat biztosítani. Emellett visszaállítanák az önálló oktatási minisztériumot, mert pártja szerint ha minden Balog Zoltán minisztériuma alá tartozik, az "minden, csak nem oktatáspolitika". Emellett javasolják a KRESZ-ismeretek általános iskolai oktatását is.

Fontosnak tartaná a Jobbik az EU irányelvei szerint a szociális szféra bérrendezését, a bérkülönbségek csökkentését, mivel ők kimaradtak a bérfejlesztésekből. Itt utalt pártjuk béruniós kezdeményezésére, és hogy erre nagyjából úgy számolnak, hogy 15 milliárd forint kellene, ami hozzávetőleg a Dorozsmán épülő Kiss-Rigó-stadion ára.

Végül elmondta: szerinte már országszerte érezhető a kormánymédia kiépülése - utalt itt pl. az Andy Vajna-féle Rádió 1 szegedi megjelenésére a református Európa rádió helyén. Hozzátette: 2018 áprilisában mindennek véget vetne pártja.

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr6613404269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása