Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Hamarosan több lesz a szemét az óceánokban, mint a hal...

...ha így folytatjuk!!!

2017. november 30. - szegedijudit

Kifogtak egy homárt, amely tökéletesen mutatja, hogy mit művelünk a vizeinkkel

 

A brit The Guardian közölt egy elképesztő fotót egy homárról, amelyet nemrég halászok fogtak ki, és amely testén egy „Pepsi-reklám” volt látható. Ez persze nem az italgyártónak reklám, hanem annak, hogy mennyire ész nélkül szennyezzük az óceánokat, íme:

 kep_pessi_rak.jpg

Arról még folyik a vita, hogy ez egy pepsis üvegről származó címke, vagy valamilyen nyomtatott papíron szereplő reklámról származik, de ez gyakorlatilag mindegy is. A kép gyorsan az óceánokat elborító szemétáradat és az emberi nemtörődömség egyik jelképe lett.

 A lap emlékeztet arra, hogy ez a különös felfedezés is növekvő aggodalomra ad okot a világ óceánjaiban felhalmozódó szemét miatt. Az óceánokba évente 5-13 millió tonna szemét szivárog be, és ha ez ilyen ütemben folyik tovább, 2050-re súly alapján több lesz a vizekben a szemét, mint a hal.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr213276863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása