Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Szeged környékén a leginkább LMBTQ-barátok a magyarok

2017. december 18. - Kristóf Tarnay

Megjelent az LMBTQ-közösség hazai lapjában, a Humen Magazinban a készülése alatt az Új Nemzedék Központ kormányközeli fővárosi vezetésével konfliktust kiváltó interjú Tari Ákossal, a Szegedi LMBT Közösségért Csoport egyik tagjával. 

A beszélgetés során szó esik a szegedi LMBTQ-közösségről, rendezvényeikről, a csoport alapításáról és sikereiről. Elhangzik, hogy az első bejegyzett LMBTQ szervezet városunkban alakult, és egy felmérés azt mutatja, hogy épp az Alföld déli részén, tehát Szeged környékén a leginkább LMBTQ-barátok az emberek. A teljes interjút itt lehet elolvasni.

lmbtsajttaj_tabla.jpgA Szegedi LMBT Közösségért sajtótájékoztatója idén áprilisban, amelyen a Biztonságos Tér matricákat helyezték ki szegedi épületekre. A képen középen Jávorszky Iván, az IH igazgatója, mellette jobbra a Knezevics Viktor, a BP Business Service Centre Kft. operatív igazgatója. (A szerző felvétele)

A magazint egyébként a főváros után első vidékiu városként Szegeden fogják terjeszteni két helyen, az LMBTQ-közösséget megcélzó Sakáltanya Étel-Bárban (Szeged, Pulz u. 23.) és az ajtajára a kezdetektől fogva szivárványzászlót elhelyező Green Fusion Foodbar (Szeged, Vitéz u. 3.), vegán ételbárban.

Az ombudsman is kiállt a jogvédők mellett

Ahogy azt elsőként lapunk megírta, az interjú kapcsán történt konfliktus során az ÚNK budapesti menedzsmentje azt a döntést hozta, hogy a Szegedi LMBT Közösségért Csoport a továbbiakban nem tarthat rendezvényt az ÚNK szegedi közösségi terében. A döntést, amely a helyi ÚNK-dolgozókat is megdöbbentette azzal indokolták, hogy a szervezet politikai tevékenységet végez az LMBTQ-emberek érdekképviselete által a szegedi közgyűlésben.

Szél Bernadett (LMP) írásbeli kérdésére Székely László ombudsman kimondta, hogy nem tilthatók ki az LMBTQ-szervezetek az Új Nemzedék Központ közösségi tereiből, mert ez sérti az egyenlő bánásmódról szóló törvényt - arra hivatkozva sem, hogy érdekvédelmi tevékenységet folytatnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr6413510003
süti beállítások módosítása