Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Volt főszerkesztője is elhatárolódik a "tinicicizős" SzegedMától?

2018. január 08. - Kristóf Tarnay

 A Csípős hamarosan portállá válik. Kövesd Facebook-oldalunkat,
 hogy ne maradj le legújabb cikkeinkről! 

 
Anno a hamisított Szabó Sándor-levélnek volt egy érdekes mozzanata, amikor az MSZP-s politikus felhívta a lapot, és senki nem vallotta magát főszerkesztőnek. Most úgy néz ki, megvan a szürreális jelenség oka. A Délmagyarország kormánykézbe kerülésével (ahonnan azóta sorra mondanak fel a régi újságírók, és kerülnek be helyére kormánylapok volt munkatársai) megszűnt a két lap egymás "ellenpólusa" lenni. Ezzel egyidőben a SzegedMát teljesen átalakították, új megjelenést, és struktúrát kapott. Most nem is az a lényeg, hogy az új WordPress-téma feltűnően hasonlít a HuffPostra, hanem hogy ezzel együtt a lap nagyon erősen elmozdult politikaiból bulvár irányba.

Megmaradtak a fidesz-közeli helyi hírek, de előtérbe kerültek a kis színesek, a lap egyik fontos munkatársa lett a korábban a Blikknél dolgozó, és a médiában "trash-bulvárosként" jellemzett Körmendi Gábor, aki időnként erősen szexista kontentektől sem riad vissza. Ilyen volt a címében "tiniciciket" emlegető videója a Szeged Szépe választásról, amelyet - bár előbb komment szekcióban jelezte a nem épp elégedett olvasókkal, hogy ők laikusak ehhez - végül lecseréltek a sokkal eufemisztikusabb "fiatal szépségek"-re (a webcím azért megőrizte az eredetit).

Na, de eközben vissza a lap korábbi főszerkesztőjéhez, Pintér M. Lajoshoz. Nem tudni, hogy mindezek előzményeként vagy következményeként, de ezzel együtt otthagyta a lapot, és átment a legutóbb diákokat lejárató cikkéről ismertté vált Blogstar.hu-hoz. Itt viszont érdemes megnézni a profilját, amelyen a következő olvasható:

"A Blogstar.hu szerkesztője, szerzője. Politikai, közéleti és sport témákról ír, napi lapszemlét készít. Az egykor polgári-konzervatív SZEGEDma.hu hírportál és a Déli Szó hetilap alapító-főszerkesztője."

Ezek alapján jó eséllyel azért nem vállalta anno, mert már távozóban volt, vagy már nem is ő volt a főszerki, mert nem tetszett, és úgy tűnik, most sem tetszik neki a jelenlegi bulváros irányvonal, és ezt finoman, elrejtve de jelzi is.

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr7513558799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása