Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Az Égáz-Dégáz Földgázelosztót is visszavásárolta az állam

2018. január 11. - Kristóf Tarnay

 A Csípős hamarosan portállá válik. Kövesd Facebook-oldalunkat,
 hogy ne maradj le legújabb cikkeinkről! 

aktualis_25eves_a_szabadszallasi_uzemegyseg1.jpg

Az Égáz és a Dégáz közös utódjaként működő GDF SUEZ-t már korábban visszavásárolta a magyar állam a nevét is adó, és egyébként közel egyharmad arányban állami tulajdonú francia cégtől, az Engie-től. Ez magára a gázszolgáltatóra vonatkozott, akivel szerződést kötnek az ügyfelek és aki számláz nekik, de a gázszolgáltatás fizikai lebonyolítását és karbantartását végző Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. eddig maradt a francia cég tulajdonában (övék a csővezeték, és hozzájuk csörög be az ember, ha gázszivárgása van).

Most ezt a céget is visszaállamosította a kormány, a 100 százalékos részvénycsomagja az NKM Nemzeti Közművek Zrt. tulajdonába került – írja az Index. A Nemzeti Közművek saját rendelkezésére álló forrásaiból finanszírozta a tranzakciót tulajdonosi forrásbevonás nélkül, de hogy pontosan mennyiért, azt nem tudni. Azt mondják: az ügyfeleknek nincs teendőjük a tulajdonosváltással kapcsolatban.

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr413566409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása