Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Kínai és orosz hitelből finanszírozza magát a Fidesz?

Ön is azért fizethet többet a gázért, mert Orbán lepaktált Putyinnal

2018. február 01. - szegedijudit


A Fideszt nevezte Magyarország legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatának hétfői sajtótájékoztatóján Ungár Péter, az LMP országos elnökségének tagja, aki szerint a nagyobbik kormánypárt rasszista kampányba kezdett, hazug módon kiáltva ki embereket nemzetbiztonsági kockázatnak – írja tudósításában az MTI.

Ungár Péter kijelentette: miközben a Fidesz "Soros-tervvel" riogat, maga is egy külföldről finanszírozott szervezet. Éves szinten 17 ezer milliárd forintot kapnak Moszkvából és Pekingből – tette hozzá –, bírálva az általa feleslegesnek ítélt, 770 milliárd forintba kerülő Budapest-Belgrád vasútvonal tervét, valamint a paksi bővítést. Úgy ítélte meg, a két beruházással a kabinet nem a magyar nemzeti érdeket képviselnek, hanem saját gazdasági érdekeit, valamint orosz és kínai érdekeket.

A magyarok 25 százalékkal magasabb gázszámlát fizetnek azért, mert Orbán Viktor miniszterelnök paktumot kötött Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, és fejenként évente több mint 1 millió forintot adóznak azért, hogy a kormány lehívhassa az orosz hitelt – fűzte hozzá.

gaz1.jpg

A gázszámlával kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy a kormány valamiért nem beszél már a rezsicsökkentésről, holott a korábbi kampányokban ez slágertéma volt. Ennek is megvan az oka, ugyanis az a helyzet állt elő, ha nem lenne a „rezsicsökkentés” és a megállapodás Vlagyimir Putyinnal, akkor ma Magyarországon sokkal olcsóbb is lehetne a gáz ára. A korábbi, rögzített lakossági gázáraknál már több éve sokkal olcsóbban is érkezhetne a gáz Magyarországra, hiszen a nemzetközi gázárak majdnem megfeleződtek, miközben Magyarországon a lakossági fogyasztók számláján ez nem látszik. Egyes számítások szerint, ha a mostani lakossági árakban megjelenne az olcsóbb világpiaci ár, akkor a gázszámla 25-30 százalékkal is olcsóbb lehetne.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr10013624928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása