Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Megépül a legnagyobb erőmű, ami szemétből csinál energiát

Nem, nem Mészáros Lőrinc építi, mert Magyarországon nem készül ilyen.

2018. február 07. - szegedijudit

 A tisztajovo.hu szúrta ki a gulfnews.com beszámolóját, miszerint a dubaji kormány most bejelentette, hogy megépítik a világ legnagyobb olyan erőművét, amely szemétből állít elő energiát. A tervek szerint évente 2 millió tonna szilárd hulladékot fog tudni feldolgozni, ami nagyjából lefedi Dubaj évente termelt szemét mennyiségének 60 százalékát. Ennyi szemét feldolgozása megközelítőleg 185 megawatt (MW) energiát fog tudni biztosítani, ami sokkolóan kevésnek minősül a fényűzés városában, ez ugyanis az éves felhasznált energiamennyiség csupán 2 százaléka, ami a folyamatosan épülő új felhőkarcolókkal és városrészekkel egyre csak nő. Mindezek ellenére az erőmű megközelítőleg 120.000 otthont lesz képes elegendő energiával ellátni – írja a tisztajovo.hu.

A dubaji erőművet egy 20 ezer négyzetméteres területen fogják felépíteni Warsan negyedben, ahonnan a termelt elektromosságot a helyi elektromos hálózatba vezetik majd. Nagyjából 680 millió dollárba fog kerülni az építkezés, amit a következő hónapokban már el is kezdenek.

 dubai_eromu.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr313643982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása