Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Török Márk téma volt ma a Parlamentben

2017. november 06. - Kristóf Tarnay

10698600_718259431556286_8231445943379746484_n.jpg

Az LMP-s Ikotity István a Parlamentben ma Balog Zoltán humánminisztert arról kérdezte, 

„Rendben van-e, hogy Török Márk maradhat a Szegedi Tudományegyetem hallgatói önkormányzatának elnöke egy évtized után is?”

A Balog helyett válaszoló Rétvári Bence államtitkár azt felelte erre, hogy ő az SZTE-től úgy tudja, hogy Török Márk elnöki megválasztása a 4 éven túl fennálló tisztsége miatt az intézmény álláspontja szerint is jogszabályba ütközik, ezért a rektor megsemmisítette a Török megválasztásáról szóló választmányi határozatokat. Hozzátette:

"Az EHÖK mindkét határozattal szemben jogorvoslattal élt, melynek alapján mindkét ügyben közigazgatási nemperes eljárás van folyamatban. Ennek alapján bírósági hatáskörbe tartozik annak megítélése, hogy Török Márk a jogszabályoknak megfelelően tölti be az EHÖK elnöki tisztségét vagy sem”

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy jelenleg zajlik egy jogértelmezési vita, hogy a négy évet mikortól kell számítani. Török és az EHÖK szerint a törvény hatályba lépésétől, tehát még hatalmon maradhat az idén egyébként ismét meghosszabbított mandátumú elnök, máskülönben ez visszaható törvénykezés lenne velük szemben. A másik fél (jelen esetben az egyetem) szerint ebbe az eddig pozícióban eltöltött éveit is bele kell számolni, így Töröknek már régen mennie kellett volna.

Az elhangzottakról megkerestem az SZTE EHÖK sajtóosztályát, amint válaszolnak, frissítem a cikket.

Frissítés 1: elnézést kell kérjek, mert a hanyag HVG.hu-ról egyszerűen átvettem a cikket, így kimaradt, hogy Rétvári a fentieken még azt is elmondta a Török Márk-ügyről, hogy Ron Werber. Örülök, hogy az Index így résen volt. Azt viszont nem tudom, hogy mit értetlenkednek, hiszen idézném Rétvárit:

Egyébiránt döbbenetesnek tartom, hogy pártjuk Ron Werbert, egy olyan embert szerződtet kommunikációs tanácsadónak, aki a szocialisták megrendelésére kidolgozta a választók becsapásán alapuló visszataszító 2002-es gyűlöletkampányt.

Igen, aki szemfülesebb, az észre vehette, aki nem, annak kiemeltem. Teljesen egyértelmű, hogy a kormány idősebb Cato ókori római rétor babérjaira tör, aki minden szónoklata végén elmondta, hogy egyébként úgy gondolja, Karthágónak el kell pusztulnia.

(via HVG.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr6513196756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása