Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

csongrádi uszodamutyi

a Csongrádi Gyógyfürdő és Uszoda napelemes rendszer telepítése körül

2017. augusztus 18. - szegedijudit

Csongrád Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2016. június 23-i ülésén elfogadta a Csongrádi Gyógyfürdő és Uszoda napelemes rendszer telepítése – TOP-3.2.1-15 pályázatot.

 Az Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című pályázati felhívás célja a 100 %-ban önkormányzat tulajdonában lévő épületek energiahatékonyságát célzó felújítása és fejlesztése, valamint a hazai megújuló energiaforrások fokozottabb használata.

"Maximum háztartási méretű kiserőmű (HMKE – max. 50kWh) fotovillamos rendszer kialakítása saját villamosenergia-igény kielégítése céljából."

A pályázati program lehetőséget biztosítana a csongrádi fürdő épületének energetikai korszerűsítésére és a rezsi kiadások csökkentésére. A terv szerint a telepítendő rendszer a fürdő éves villamos energia igényének kb. 10 %-át kitermelné. A felújított fürdő villamos energia igénye a felújítást megelőző állapot közel 4-5 – szöröse a polgármesteri előterjesztés szerint. 

 „Napelemes rendszerek tervezett telepítése esetén a beruházás részre igényelt támogatás nem haladhatja meg a 450.000,- Ft/kW maximális nettó elszámolható beruházási költséget. A projekt tervezett összköltsége hozzávetőlegesen nettó 25.000.000,- Ft. A teljes költség a támogatás keretében elszámolható, önerő hozzájárulást nem igényel.”

 termalfurdo_csongradi_gyogyfurdo_3.jpgkép forrása: www.termalfurdo.hu

 A pályázó a Csongrádi Közmű Szolgáltató Kft., mint a létesítmény üzemeltetője volt.

 A csongrádi újság szerint végül 92 db napelem került kihelyezésre és mivel 1 elem 260 wattot tud, nem nehéz kiszámolni, hogy ez csupán 23,92 Kwatt teljesítmény a beharangozott 50 helyett. Aki foglalkozott már napelem telepítéssel, tisztában van azzal is, hogy

1., vízszintesen elfektetve 30%-át sem nyújtha a maximális kapacitásának és

2., 400 ezer forintnyi kilowattonkénti ár is tuti felülárazást jelent, nemhogy a 450.000 Ft/kW.

 Vajon ki volt a szerencsés kivitelező? Ez még a mindenttudó interneten hosszasan kutakodva sem derült ki.

Ügyesebben sáfárkodva 10 millióból is kijött volna.

 2016. július közepétől új vezetője van a Csongrádi Gyógyfürdő és Uszodának, Szedlacsek Erzsébet személyében.

Pályázat beadásához előkészítő, tervezési feladatok  elvégzésére kötött szerződések:

Csongrád Megye Fejlesztéséért Nonprofit Kft megbízási szerződés TOP-1.1.1-15 kódszámú, Ipari parkok, iparterületek fejlesztése”- projekt előkészítési tevékenység (üzleti terv készítés) (pályázatban elszámolható)

1.399.540

Csongrád Megye Fejlesztéséért Nonprofit Kft megbízási szerződés – „barnamezős beruházás” projekt előkészítési tevékenység

(pályázatban elszámolható)

3.175.000

TOP-3.2.1 Csongrádi Gyógyfürdő és Uszoda napelemes rendszer tervezés (pályázatban elszámolható)

234.950

TOP-3.2.1 Csongrádi Gyógyfürdő és Uszoda napelemes rendszer projekt előkészítés (pályázatban elszámolható)

1.333.500

ÖSSZESEN

6.142.990

 

 Félreértés ne essék: ez csak az előkészítgetés és a tervrajz. Az első két tétel pontos tartalma nem derül ki a jelentésből

 img_8002.jpga kép forrása: www.csongradifurdo.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr2512759602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása