Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Most kiabálni szeretnék és káromkodni

2017. október 18. - Kristóf Tarnay

Általában jobb nem Bayer Zsoltnak lenni, mint igen. Az esetek többségében jobb. De most kivételesen szívesebben lennék Bayer Zsolt, mert akkor a csuklóból rendelkezésemre álló szofisztikált lingvisztikai megoldásokkal sokkal autentikusabban ki tudnám fejezni azt amit a helyilap-piac gőzerővel zajló bedarálása során bekövetkező mai napi fejlemények kapcsán érzek. Elért minket is. Dühös vagyok, és szomorú. Tudtam, hogy ez lesz, tudtuk, igazából már tavaly október 8-a óta, sőt, az Origó bedarálása óta tudjuk. Mégis dühöm szétfeszít most, hogy kiderült.

 Elesett az utolsó helyi lap is. 


Övék, ráadásul nem is akárhogy. Nem csak a pletykáknak megfelelően a régóta hűen szolgáló helyi (zsargonnal hiperlokális) lap, a SzegedMa menedzsmentjéből került ki a főszerki, hanem egyenesen olyan ember Bonifert Gábor személyében, aki nem csak hogy pártkötődésű, nem csak hogy a helyi pártlap kiadóigazgatója volt évekig, de a Csongrád Megyei Önkormányzat elnöki kabinetvezetője volt, tehát magához az államapparátushoz is kötődik. Helyettese a vállaltan kormánylap helyi tudósítója. Minden egyben van.

Ezt a cikket ("a média, a kommunikáció, a PR és a marketing területén az elmúlt két évtizedben felmutatott sikereit értékelve") pedig tényleg nem tudnám a bayeri ízes szófordulatok nélkül kommentálni. Vége, ennyi volt, az utolsó független, minőségi, valóban újságírókat, és nem PR-munkásokat foglalkoztató lap is az övék. Propaganda mindenütt orrvérzésig. 

 Most kiabálni szeretnék és káromkodni.  


De nem teszem, megteszi majd az, aki a Délmagyarban, pontosan az annak helyén létrejövő, azonos néven futó propagandalapban lesz. Jön a migránsozás, jön Soros György oldalakon át. Mennek a fontos helyi ügyek, amiket eddig az emberek el tudtak mondani a lapnak (is), hogy ha más nem, legalább a nyilvánosság igazságot szolgáltasson nekik. És megy a józan ész is, amely lassan, ha nem is kerül Magyarországon illegalitásba, de közös megegyezéssel távozik, miután a kiadóját felvásárolta egy befektető cég a korszerű portfólió-fejlesztés és -modernizálás céljából.

Innentől minden véleménycikkemet egy, a témához, hangulathoz illő zenével fogok lezárni, Spotify-lejátszóval beágyazva. Mi mással kezdhetném, mint életemben először, a szegedi közfelháborodás napja tüntetésen hallott Kozmosz-számmal, amely talán zenével leírja, amit most érzek és gondolok.

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr313016988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fovarosi.blog.hu · http://fovarosi.blog.hu 2017.10.19. 10:22:53

Egy kiskapu maradt, mint a rendszerváltás előtt: a "szamizdat".
Kinyomtatsz 20-30 példányt ebből az újságból egy A4-es lap két oldalára (nyomtatáskor úgy beállítva, hogy "átfordítás a rövid oldal mentén"), és te állsz neki terjeszteni: a kocsmában,a buszmegállóban, a vonaton, a váróteremben stb.
nyomtassteis.hu/korabbi-lapszamok/

Cycmen 2017.10.19. 10:33:34

Mi a faxom van? Ha nem a tiétek az összes lap, akkor vége a világnak? Persze, ha nem ti írtok, akkor az nem független objektív, tényfeltáró mi? Érdekes, hogy a rendszerváltáskor meglévő "erőviszonyokat" rendben levőnek találtátok valami furcsa oknál fogva, pedig ott az ellenfél lukon sem volt ugyebár! Már akkor ki kellett volna takarítani a médiát, meg sok egyebet, de hibás döntések eredményeként maradhattatok, ám ami időt nyertetek azalatt sem okultatok, semmit sem változtatok! Lejárt az időtök végképp!

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.10.19. 10:36:18

Atya Isten, már nem minden média ballib??? Most mi lesz velünk???

-JzK- 2017.10.19. 10:55:13

Úristen, hogy lesz ebből buzihássagásos-safeapaces-kokeróval feltöltött balos Magyarország? OMG!

Jazo 2017.10.19. 10:55:59

A szűkülő pártatlan médiapiac csak az egyik probléma. Egy másik talán fontosabb, és az az hogy egyre több emberből is hiányzik a kritikus gondolkodás, a saját vélemény. Amit olvasnak az újságban, vagy egy weboldalon, amit hallanak a rádióban, amit látnak a TV-ben a hírműsorokban azt gondolkodás nélkül elhiszik. Nem tudják megkülönböztetni a propagandát, az álhíreket a tényektől.

Szintén nagy probléma a közöny. Látják, tudják hogy éjjel-nappal lopnak csalnak, hazudnak, mégsem érdekli őket még annyira sem, hogy 4 évente csak 1 napra elmenjenek szavazni. Azt kell hogy mondjam, ezek nem is érdemelnek jobbat. Akinek nem tetszik az elmegy és itt maradnak a barmok szenvedni.

Épp most olvastam, az egyik Fidesz holdudvarába tartozó nagyvállalkozótól, hogy pár év múlva jöhetnek Ázsiából vagy Afrikából a vendégmunkások, mert nem lesz értelmes magyar munkás, se régió beli aki itt dolgozzon minimálbérért. Szóval akiket most szögesdrót vár a határon, azokat pár év múlva rezesbanda üdvözli majd nemzeti színű szalaggal átkötött kenyérrel, vagy még talán repülőt is küldenek értük. Arra felesleges számítani, hogy majd visszajönnek az emigránsaink, mert itt csak rosszabb lesz a helyzet, nem jobb.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.19. 11:35:04

Diktatúra..
Az MSZP helyi függetlennek hazudott köpőcsészéit a tulaj eladja.

Skandallum.
A ballib hírhamisítók nem tudnak okádni és hazudni csak az indexen, HVG-ben, 24-ben, 444-ben, RTL-ben és hosszasan sorolhatnám a ballib hírhamisító műhelyeket.

A rohadék tulajoknak csendben tűrniük kéne, hogy stabil veszteséggel árulja a ballib hazugságokat évtizedekig.
Aki nem teszi az a diktatúra kiszolgálója és punk tum.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.10.19. 11:36:51

Ahol a fidesz megjelenik, elindul a kontraszelekció. Szerencsére egyre kevesebben olvasnak nyomtatott sajtót. A nyuggantakat úgyis megveszi a fidesz utalvánnyal, ez van. A fiatalok (már akik nem mentek még külföldre a fidesz miatt), pedig úgysem olvasnak ilyen lapokat.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.19. 11:38:02

@Jazo:

Magyarul egyre kevesebben szopják be a ballib hazugságokat, és néphülyítést, a merjünk kicsik lennétől, a tagadjuk meg határon túli honfitársainkon keresztül, az állam rossz tulajdonos hagymázas faszságik mindent csont nélkül.

Ha majd lesz másik nemzeti kormány, aki nem árulja ki a hazát, és nerm privatizálja és adósítja rommá, mint ahogyan az elkúrók tették, akkor majd kritikus szemléletttel kormányt váltunk.

A ballib hazaárulóknak viszont coki.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.10.19. 11:39:47

Egyébként pedig elég olvasni az idedelegált fideszes csicska nicjei alatt megjelenő hozzászólásokat. Felsőbbrendűség, gúny, gonoszság Ez a fidesz esszenciája, minden benne van (és még nagyüzemben lopnak is). Lehet rájuk szavazni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.19. 11:45:19

@Jazo:

"Szóval akiket most szögesdrót vár a határon, azokat pár év múlva rezesbanda üdvözli majd nemzeti színű szalaggal átkötött kenyérrel"

Aha, Németországban is csak elenyésző hányaduk dolgozik, azok sem szakmunkát végeznek. Analfabéta, képzetlen "erőforrásunk" nekünk is van, nem kell őket importálni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.19. 11:48:06

"miután a kiadóját felvásárolta egy befektető cég a korszerű portfólió-fejlesztés és -modernizálás céljából."

Ti is felvásárolhattátok volna. Gyurcsány mellényzsebből ki tudta volna fizetni, ahogy a Népszabót is.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.10.19. 11:48:32

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Akkor ki fogja felépíteni a fideszes újgazdagok palotáit, hm? Mert már ma is a munkaerő a legkritikusabb probléma az építőiparban.

Nem baj, majd akkor azt plakátolja a hazug fidesz, hogy a "Soros akadályozza a tehetséges migráncsok hazánkba áramlását. Állíccsuk meg a Sorosat meg a Brüsszelet". És a birkanyáj ugyanígy bégeti majd azt is.

WLaci 2017.10.19. 11:59:34

Én is k. mérges vagyok. A Délmagyar jó lap volt, sokkal jobb egy időben, mint akár bármelyik országos napilap. Szív Ernő tárcák - milyen lapban volt még hasonló igényes, békebeli időkre hajazó újságírás? Sajnos valószínű, hogy ezzel vége a Délmagyarnak, a nyomtatott sajtó amúgy is mélyrepülésben...

hordalek 2017.10.19. 12:01:09

A Kisalföld újságírót mikor b@sszák ki???

Visceroid 2017.10.19. 12:26:09

"Most kiabálni szeretnék és káromkodni"

Hehe, lesz ez még rosszabb is, liberálisok! Magyarországon Orbán lesz az örökös miniszterelnök, ha tetszik, ha nem! El lehet menni kéremszépen, itt lehet minket hagyni!

Mr. Neutron 2017.10.19. 12:54:41

Az előző hozzászólások egy részéről nyilvánvaló, hogy egy vagy több fizetett trolltól származik. A bértrolloknak az a feladatuk, hogy indulatos és szélsőségesen egyoldalú kommentekkel széttördeljék a megbízóik számára kellemetlen tartalmú posztokhoz tartozó kommentfolyamot. Az a céljuk, hogy frusztrációt, dühöt és indulatokat váltsanak ki a többi kommentelőből. Ha sikerül szélsőségessé és indulatossá tenniük a vita hangnemet, akkor elérik a céljukat, vagyis az értelmes eszmecsere megakadályozását.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.10.19. 12:56:25

@Visceroid: Igen? El lehet menni? Én nem vagyok liberális, soha nem is voltam, de ettől még nem tetszik sem a gyűlöletkeltés, sem pedig a state capture, amit a fidesz visszaélve a demokráciával művel. Menjek el? A bérpapíromon havi 450 eFt levoás szerepel ilyen olyan jogcímen. Ez évesítve 5,4 mFt. Nyugdíjam mire oda kerülök nem lesz, közegészségügyet nem használom. Sőt, még jótékonykodom is. A páromnak is hasonlóak a számai, és ha megyek, akkor őt is viszem. Szóval menjek el? A fidesznek az kell, hogy az olyanok mint én elmenjenek, hogy ti maradjatok?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.10.19. 12:57:10

@Mr. Neutron: És a blogtulaj miért olyan láma, hogy ezt hagyja?

Mr. Neutron 2017.10.19. 13:00:28

@Én tudom jól: Fogalmam sincs. Nem tudom, hogy mi a jó megoldás. Még abban sem vagyok biztos, hogy a szigorú moderálás megfelelő megoldás lenne erre a problémára.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.19. 13:08:11

@Mr. Neutron:

Nincsennek bértrollok.
A ballib marhák hajalamosak lebrélltrollozni azokat akik a Fideszt tartják a jelenlegi palettán a legjobb választásnak.
Aztán választásokon rendre kiderül, hogy tulajdonképpen ők azok akiket állatkertbe kéne mutogatni olyan kevesen vannak a valóságban.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.19. 13:10:22

@Én tudom jól:

Bizony bizony..

Cenzúrát és diktatúrát ide izibe.
Aki nem ír liberálisan eléggé, azokra a gondolkodókra egy sárga csillagot azonnal, vagy pirosat, esetleg narancsot.
Mert a ballibeknél igény a cenzúra a másként gondolkodó földbe taposása, az ellehetetlenítés, listázás, és megbélyegzés..

Cycmen 2017.10.19. 13:10:54

@Mr. Neutron: Még abban sem vagyok biztos, hogy a szigorú moderálás megfelelő megoldás lenne erre a problémára.

Hoppáhoppáhoppá! Panaszkodós poszthoz, amiben az van hogy szűkül a megjelenési lehetőségünk,, nem javaslunk cenzúrát, mert kibúj úgy a szög a zsákból! LIBSIKÉM!

Lavinia Pinkerton 2017.10.19. 13:22:34

2010-ben arra szavazott az ország, hogy - Csak a fidesz ! - .
2014-ben meg arra, hogy - Folytatjuk! -.
Most akkor min kell csodálkozni?
Ha már csak Orbán és tettestársai lesznek az országban és csörgősipkában sorosoznak, a többiek meg mind külföldön mosogatnak, az se túlzás, mert ezt akartátok, hát megkapjátok.
Ennyit érdemel egy ilyen okos ország.

Mr. Neutron 2017.10.19. 13:24:52

@Cycmen: Te vagy itt a címkéző?

Lavinia Pinkerton 2017.10.19. 13:27:25

@Ballib cenzúrázók réme 25: Sztálin alatt Sztálint tartanátok a legjobb választásnak, Hitler alatt Hitlert, Rákosi alatt Rákosit, Szálasi alatt Szálasit, Kádár alatt KÁdárt.

Ti, fideszesek, mindig azt tartjátok a legjobb választásnak, aki egymaga uralkodik a szolga fajtátokon.
Vagyis nektek nincs választásotok, csak uratok, akit lihegve szolgáltok.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.10.19. 13:27:53

@Ballib cenzúrázók réme 25: "Nincsennek bértrollok." Muhaha. Nézzél fel, hogy nem reped-e a plafon! Nehogy ám bajod essen!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.10.19. 13:30:05

@Cycmen: Tudod, ha van egy kocsmám, és valaki csak azért jár oda, hogy beszarjon a bárpult elé egy narancsosat, akkor nem gondolom kimondottan libsi dolognak, ha kivágom az illetőt, hogy a lába nem éri a földet. Te annak tartanád a helyemben?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.10.19. 13:41:28

@Ballib cenzúrázók réme 25: Milyen cenzúra? Ki kéne baszni téged a picsába. Ez nem cenzúra. Valamelyik fideszes politikus mondta, hogy ha valaki bemegy ute mezben a fradi táborába, akkor jobb ha tudja, mire számítson. Az is cenzúra lenne, ami az uté-s ott kap?

Cycmen 2017.10.19. 13:46:51

@Én tudom jól: Ez egy blog. Nem szarunk, írunk!Nem pont azt ami nektek tetszik ez tény!
Most lenne egy kérdésem. Ha kitiltanátok, kivel vitatkoznátok? Vagy hogy úgymondjam, elszopogatnátok egymás f.szát, "igen kéhlekalássan jól mondod itten elnyomás van és ezt jól megbeszéljük"? Mint a drágabolgárúrnál?
Hidd el, ha olyan a környezet meg a téma, írok én olyanokat ami csak hasznára válik a posztnak!

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.19. 13:59:43

@Én tudom jól:

Én is mindig kizavarom a libsi bérrettegő majmokat és diktatúrázokat a kocsmámból.
Agybeteg nyafogást nem tűrök ott meg.

Akkor ebben is kvittek vagyunk.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.10.19. 14:04:27

@Cycmen: Tudatosan romboltok, trollkodtok. Ezért jöttök ide.

Én pedig egymagam vagyok, nem kell többes számban szólítanod, bár tudom, hogy ez így neked egyszerűbb. És azt is sejtem, hogy nekem sem kéne többes számban írnom, csak mert több nicknevet látok, ahonnan narancsagitprop értkezik.

De tudod mit, járjuk a végére: minek jössz te ide? Pontosan milyen céllal szánsz időt és energiát, hogy kommentelj? Teljesen abszurd. Olyan helyen töltesz el nem kevés időt, ahol teljesen más véeményen vannak, mint te. Ezt nyiván nem anoním módon nem is tennéd. Szóval?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.10.19. 14:05:25

@Ballib cenzúrázók réme 25: Ehhez nyilván jogod is van. A kérdésem, hogy az itteni blogtulaj miért nem teszi meg veled?

Geza16V 2017.10.19. 14:29:56

@Én tudom jól: Én lelépnék a helyedben, ahogy a magam helyében meg is tettem. Elöbb-utóbb belefulladnak a saját fekáliájukba.

Cycmen 2017.10.19. 14:43:56

@Én tudom jól: Tudatosan romboltok, trollkodtok.

'Úgy hangzik, mintha itt lenne valami nagy érték!
Hogy minek jövök ide? Beszélgetni, miegyébért? Ez elég jó vitafelület egyébként, mégha a tematikájával nem is értek egyet, de a baszáshoz hasonlítanám, ellenkező előjelű partnerrel az igazi!

Jazo 2017.10.19. 15:13:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A Market zrt. vezérigazgatója szerint ez megoldás lehet 3-5 éven belül a szakember-hiányra és kevés ekkora cég van kormányközelben jelenleg:
www.vg.hu/vallalatok/az-epitoiparbol-harmincezer-ember-hianyzik-2-653911/

A mondásokat meg ismered: "kis pénz, kis foci" vagy pl. "ha banánnal akarsz fizetni, csak majmokat kapsz" Szóval hidd el, hogy ide onnan sem a szakemberek krémje jönne.

Jazo 2017.10.19. 15:28:07

@Ballib cenzúrázók réme 25:

"Ha majd lesz másik nemzeti kormány, aki nem árulja ki a hazát, és nerm privatizálja ..."

Ezzel elég tömören leírtad a Fidesz tevékenységét.

Szétlopják az országot, kiprivatizálnak saját maguknak, rokonságnak, haveroknak minden céget, vagy komplett iparágakat, az EU támogatásokról nem is beszélve. (és mivel a törvényhozás, ügyészség, alkotmánybíróság és a bírói kar egy része a zsebükben van, mindezt tehetik teljesen nyíltan)

DFK 2017.10.19. 16:04:06

@Én tudom jól: izé, véleményszabadság, meg más hasonló liberális értékek miatt. A sokszínűség a jövő útja, stb.
Avagy amikor a toleránsok nem tolerálnak esete van jelen?

Mr. Neutron 2017.10.19. 17:01:05

@DFK: Kell-e tolerálni a mosdatlanszájú, agent provocateur trollokat?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.19. 18:49:26

@Cycmen:

"de a baszáshoz hasonlítanám, ellenkező előjelű partnerrel az igazi!"

Te büdös náci homofób!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.19. 19:05:15

@Jazo:

Olvastam én is a hírt. Továbbra is fenntartom, hogy inkább a cigányokat kellene munkába állítani. Betanított és segédmunkára kiválóan alkalmasak és már itt vannak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.19. 19:07:02

@DFK:

A liberális a világ legtoleránsabb embere. Mindenkit szeret és mindenkit támogat. Kizárólag a fasisztákat és a nácikat utálja, de azokat nagyon. Hát tehet ő arról, hogy rajta kívül mindenki fasiszta vagy náci?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.19. 19:09:08

@Mr. Neutron:

Szólásszabadság van, nem? Te meg a világ legtoleránsabb emberfajtájához tartozol.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.19. 19:24:51

Tombol Orbán diktatúrája, ismét ártatlan embereket ítéltek el az egykori Gyurcsány-érából:

index.hu/belfold/2017/10/19/galambos_lajos_gyurcsany-kormany_nhb/

Bréking nyúz: Gyurcsány ma mewglátogatta Császy Zsoltot a börtönben és a börtönkosztból is evett. Akár ott is maradhatott volna...

Mr. Neutron 2017.10.19. 21:06:00

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

OFF
Őszintén szólva nem tudom, hogy mennyiben illeti meg a szólásszabadság védelme azokat az on-line megnyilvánulásokat, amelyekben gondolat vagy vélemény legfeljebb csak nyomokban fordul elő, viszont annál több acsarkodás, és trágár hergelés. De igazad van, tényleg toleráns próbálok lenni ezekkel a visszataszító megnyilvánulásokkal kapcsolatban, hiszen ha valakinek mindössze annyi ész adatott, hogy csak ilyen színvonalon képes kommunikálni, akkor az ember legfeljebb nem szól hozzá, nem reagál rá, de valahogy elviseli.

Azonban abban egészen biztos, vagyok, hogy azokat, akikről szél ellenében messziről bűzlik, hogy fizetett politikai trollok, akik azért hergelik a többieket, hogy az értelmes eszmecserét megakadályozzák, azokat egészen biztosan nem illeti meg a szólásszabadság. A fizetett propaganda és a véleménymanipuláció nem tartozik a szólásszabadság védelme alá. Az ilyen megnyilvánulásokat mindenféle skrupulus nélkül moderálni, bannolni kellene. Véleményem szerint visszataszító, amikor fizetett prolitikai troll próbál meg a szólásszabadság mögé bújni. Sajnos néhány esettől eltekintve szinte lehetetlen bizonyítani, hogy ki az, aki pénzért ontja a mocskot.

(Itt befejeztem, nem offolok tovább.)

ON

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.19. 21:13:38

@Mr. Neutron:

Igazából egyetértek azzal, amit írtál a 2. bekezdésben. A gond csak ott van, amit te is említesz, hogy nem lehet megmondani, ki a bérkommentelő. Engem is rendszeresen hívnak narancsos bérkommentelőnek, és most őszintén: hogyan cáfolhatnám?

teéjesenmindegy 2017.10.19. 22:58:32

@Jazo: Mondd el nekem, hogy te tényleg nem látsz különbséget abban, hogy valaki úgy dönt, hogy idejön, papír nélkül, minden nélkül, illetve ha valakire szükség van, és idehívják?

Szóval te otthon ülsz, az megy be hozzád a nyitott ajtón aki akar, esetleg megdugja az asszonyt, esetleg kizabálja a hűtőt, esetleg odaszarik a szoba közepére- aztán talán éppen meg tudja javítani a tévét, ha bedöglik? Vagy ülsz otthon a zárt ajtó mögött, és ha bedöglik a tévé, akkor te kihívsz egy szerelőt?Olyat aki ért hozzá, papírja van róla? Sőt, ha nem tetszik a pofája akármilyen okból akkor nem engeded be.

teéjesenmindegy 2017.10.19. 22:59:52

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ne cáfold. Az vagy. Sőt, te ugyanaz vagy mint én, és másik száz nickről is bérkommentelünk.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.19. 23:15:15

Vagyis hogy kicsit berúgtam, nem is értem miért kotyogtaM ki... :D
süti beállítások módosítása