Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Lesz napi parkolójegy a sárga zónában

2017. november 01. - Kristóf Tarnay

parkolo.png

Lesz napijegy a sárga zónában, azaz a város külső területein sokaknak olcsóbb lesz a parkolás. A kórházak környékén kifejezetten hasznos ez a díjszabási opció.

A város külső részét lefedő sárga zónában januártól aki 6 óránál többet várakozna, vehet napijegyet. A javaslatot eredetileg kezdeményező jobbikos Tóth PéterSzegedMának azt mondta, ez 1320 forintba fog kerülni, azaz éppen 6 órányi parkolással megegyező összegbe. Az automatákban márciustól lehet kapni ezt a jegytípust, addig az SZKT Deák Ferenc utcai ügyfélszolgálatán lehet venni.

A helyi jobbikosok eredetileg a zöld zónára is kiterjesztették volna. Végül az SZKT-ra bízta Botka az ezzel kapcsolatos javaslat megalkotását, ennek eredménye a mostani módosítás. Rácz Tibor, a városüzemeltetési bizottság külsős tagja úgy értékelt,

elfogadhatónak tartják ezt a kompromisszumos javaslatot, a sárga zóna kihasználtsága egyébként sem 100%-os.

A Jobbik egyébként továbbra is azt szeretné, hogy a Széchenyi téren és a környékén a parkolókat ne a hivatali dolgozók foglalják el, hanem bocsássák a szegediek vagy az ideérkezők rendelkezésére, a hivatalnokok pedig a város Arany János utcai, egyébként kihasználatlan parkolóházába álljanak be.

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr313137122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása