Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Jó reggelt, reméljük oszlik a köd a mai napon

2017. november 05. - Kristóf Tarnay

ker_new_150.jpg

Reggeli napindító rovatunk következik. Hatalmas ködbe fulladtunk tegnap este, közben a Momentum plakátol, a Fidesz decemberig vár a jelöltjei megnevezésével, és sajnos egy csúnya baleset is történt az M43-ason.

  • 1605-ben ezen a napon kísérelték meg I. Jakab angol király ellen a "lőporos összeesküvés" néven elhíresült merényletet, mely végül sikertelen volt.
  • 1996-ban a demokrata Bill Clinton fényes győzelmet aratott az amerikai válaszásokon ellenfele, Bob Dole felett.
  • 1984-ben Budapesten átadták a forgalomnak az Árpád-hidat.

 Az MTI-től tudjuk azt tegnapról, hogy

  • Nyolc jármű, köztük két kisbusz összeütközött az M43-as autópálya Románia felé vezető oldalán, Csanádpalota közelében szombat délelőtt, a balesetben többen megsérültek. Az eset kilenc körül történt, a sűrű ködben egy magyar kamionba rohant hat jármű. A balesetben heten könnyebben megsérültek, négy további embert pedig a mentők kórházba szállítottak.
  • 30 éves a Szegedi Kortárs Balett! Gálaesttel, és fotókiállítással ünneplik az évfordulót november 8-án, az alapító Imre Zoltán születésnapján a budapesti Müpában. 
  • Az OSC tizenöt gólt lőtt a Szegednek, s csak egyet kapott a férfi vízilabda ob I szombati játéknapján, így az újbudai csapat második a tabellán, míg a szegedi a sereghajtó helyre csúszott vissza.

Cikkajánlónk tegnapról:

De cserébe mutatunk pár jobb programot, akiknek sok már így reggel pártok neveit hallani.

  • Aki még nem látta a gyönyörű szegedi zsinagógát, most tárlatvezetéssel nézheti meg, érdemes kihasználni az alkalmat - ahogy ők írják - téli időszámítás után, de még az igazi téli időjátás előtt. Aki már látta, annak is ajánlott a visszatérés, hisz mindig nagy élmény.
  • Még tart a mai nap is a jégdiszkó szezonnyitó hétvégéje, így aki szeret a jégen mulatni, az a ködös rossz idő miatt ne búslakodjon, hanem egy pohár forralt bor mellett adja át magát a hangulatnak!
  • Bősze Ádám önálló estje pedig az első zenei stand-up comedy-ként lett beharangozva, a Virtuózok című tehetségkutató közismert műsorvezetője izgalmas újdonságot mutat be a komolyzene és a humor szerelmeseinek.

Aki pedig csak otthon ülne, és a nagyobb kóláscég ebben az évszakban forrón ajánlott jegestea-márkájának népességszaporító reklámjának megfelelően összebújva egy meleg takaró alatt vészelné át a hideget, és a ködös időt, annak jövünk nemsokára mai hírekkel. Akit pedig nem rémisztettünk el, az minden reggel megtalálja napindító rovatunkat itt, a Csípősön. Tessék továbbadni!

Időjárás terén sok újat, és sok jót sem tudunk mondani. Az Időkép közepesen felhős, szeles időt és maximum 16 fokot ígér, javasolja, hogy öltözzünk rétegesen, és készüljünk föl lelkileg, hogy a jövő héten tovább esik a hőmérséklet, és az időnként előforduló záporok, zivatarok.

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr813176114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása