Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

A Cédrus kivitelezője nem megy el a közmeghallgatásra

2017. november 07. - Kristóf Tarnay

A Jobbik javaslatát Botka is támogatta, de a beruházót nem kötelezte rá semmi, így elutasította a részvételt.

A jobbikos Tóth Péter azt szerette volna elérni, hogy az éves szegedi közmeghallgatáson vegyen részt a Cédrus Lakóparkot építő beruházó cég képviselője, hogy a városlakók kérdezhessék a projektről. Ezt Botka László támogatta, de jelezte: csak felkérni tudja erre a céget, hivatalból kötelezni nem. Így a kivitelező el is utasította, mondván, hogy már tartottak erről egy lakossági fórumot, amely egyébként nem volt számukra túl pozitív kicsengésű, és jelenleg inkább az építkezésre koncentrálnak.

valami.jpg

A párt Csongrád megyei elnöke sajtótájékoztatóján lapunk kérdésére elmondta, az épülő "Tokió-szinű" új lakópark mindenképpen hozzáadott értéket ad majd a városnak, de az elsősorban a gazdagabbakat célozza meg magasabb ingatlanáraival, szerinte nem várható, hogy kiadnák esetleg egyes részeit bérlakásoknak, mert nem érné meg. Ugyanakkor a környékbelieknek jól fog jönni, ugyanis várhatóan a közvetlen környezetében fekvő ingatlanok értékét megemeli majd az új komplexum.

Felmerült, hogy a Cédrus felépülése után a Bakay Nándor utca keskeny, 2x1 sávos útszakasza hogy fogja majd elvezetni a 6 ezer lakással érkező plusz forgalmat, valamint hogy várható, hogy az Árkád közelsége miatt parkolóhely híján sokan az áruház mélygarázsába állnak majd be rendszeres jelleggel. 

Közmeghallgatást egyébként minden évben tartanak, erre jogszabály is kötelezi a városokat, itt bárki feltehet kérdést, megoszthat véleményt a napirenden lévő témákról. A jobbikos képviselő elmondta, várhatóan szóba fog kerülni a Újszegedi Sportuszoda felújítása is, hiszen azt szerinte a szegediek

"jobban várják már, mint az épülő új stadiont"

- utalt ezzel a Dorozsmán az egyházmegye által hamarosan közpénzből felhúzott sportlétesítményre.

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr7913199093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása