Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Cseri Tamás lazíthat !?

Baráti kézbe került a Délmagyar

2017. november 13. - szegedijudit

Cseri Tamás lazíthat! A Vajna-művek beszántotta a sajtóuralomért folytatott harcban utolsóként talpon maradt megyei napilapot is.

66344_w.jpg

Köztudott, a Délmagyarország felvásárlása előtt a hódmezővásárhelyi képviselő feladata volt ütni a dobokat, fújni a harctéri harsonát, megmagyarázni és legitimálni a médiapluralizmus ellen készülő újabb nagy kormánypárti offenzívát.

A városvezető becsülettel tette a dolgát. Gyújtó hangú városházi felszólalásokban és pikírt sajtótájékoztatókon pisztolyozta az általa csak „kampányújságként” emlegetett lapot. Ütötte, átkozta a Szabadkai úti szerkesztőséget, sőt, egy ízben bojkottot is hirdetett ellene.

(Érdemes itt megállni egy pillanatra. Árulkodó kijelentés ez: „kampányújság” E szerint a politikusnak nem pusztán „szakmai” kifogásai voltak a Délmagyarral szemben. Elkönyvelte baloldali orgánumnak, mely, mint ilyen, nem érdemel fizető olvasókat.)

 Cseri Tamás munkája most véget ért, beárazta és felcímkézte a tábornak a megye napilapját, így könnyek nélkül elfejthetik. Tiszta lelkiismerettel szemet hunyhatnak afelett, hogy a Fidesz egy újabb (igaz csak apró) sebet ütött a magyar demokratikus jogállam egyik alapintézményén.

Zárásképp csak azt reméljük, hogy a Délmagyarország munkatársai - ha a szuverenitásukat nem is - az újságírás szabályai iránt érzett elkötelezettségüket az új vezetés alatt is meg tudják őrizni. Őszintén kívánjuk, hogy kerüljék ela postaládájukat a SzegedMa olvasói levelei!

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr10013256443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása