Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Rendben van ez így?

Az állam megítélt 129 millió forint támogatást egy cégnek, amelyben tulajdonos a miniszterelnök testvére 

2018. február 09. - szegedijudit

A cég összesen már több mint 470 millió forint uniós támogatást zsebelhetett be.

Az már évek óta köztudott, hogy az Orbán-család gánti bányájából – amely nagyjából 15 percnyi autóútra található Felcsúttól – szállítják a követ és a betonelemeket egy rakás állami nagyberuházáshoz. Többször Mészáros Lőrinc is úgy érzi, Orbánéknál készülnek a legjobb kőzúzalékok, hát onnan rendeli az államtól kapott megbízásokhoz a cuccot.

Pénteken a Direkt36 jóvoltából azt is megtudtuk, az Orbán-család megint uniós pénzből (is) gazdagszik. Igen, attól az uniótól jött a zsé a magyar kormányon keresztül, amelyet szeretne megállítani Orbán. De persze ez csak a szájkarate része, az Orbán Viktor testvéréhez köthető Gamma Analcont nemrég zsebre tehetett 129 millió forintot, amelyet egy pályázaton keresztül nyerhettek el. Milyen szép is ez a rendszer: Orbán Viktor testvére pályázik, Orbán Viktor kormánya pedig elbírálja. Még izgalmasabb a történet attól, hogy az uniós pályázati rendszert maga a Miniszterelnökség, vagyis Orbán Viktor hivatala felügyeli.

A Gamma Analcont ebből a pénzből egyébként „intelligens irányítástechnikai rendszert” fog kifejleszteni energetikai és vegyipari iparágak számára. Az már csak hab a tortán, hogy nem ez az első uniós pályázati támogatás, amelyet a Gamma Anacont kapott azóta, hogy beszállt ifjabb Orbán Győző: a mostanival együtt már több mint 470 millió forint érkezett a céghez.

 

ov_mti-1_1.jpg

 foto: MTI

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr9813649820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása