Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Kire fog szavazni az egyetemista?

azért apolitikusak, mert már az egyetem azzá teszi őket

2017. október 22. - szegedijudit

Pártsemleges, előítélet-mentes és befolyásolásra alkalmatlan kérdőívet szerkesztettünk, hogy megismerjük a szegedi egyetemisták véleményét... az egyetemi oldalak adminja azonban nem engedte, hogy közzétegyük, így csak 110 fiatalt értünk el, zömében BTK-sokat.

495ca9972865689fa56066d0595fd4bd.jpg

Megkerestünk néhány egyetemi oktatót is, akik felháborodva - vagy csak fintorogva - fordultak el tőlünk :-( Éljen az előítélet-mentesség és a közéleti felelősségtudat.

Tulajdonképp az is "befolyásolhatja" az ifjú értelmiségit, ha a "nem megyek el szavazni" válasza után a kérdőív automatikusan a "köszönjük közreműködését"-re ugrik és elköszön, hiszen ez azt is sugallhatja, hogy ha nincs véleményed, vagy nem szavazol, mi sem vagyunk rád kíváncsiak.

 

Íme az eredmények:

 

A kutatás nem reprezentatív és messzemenő következtetéseket sem lehet levonni belőle... Annyit azért mégis, hogy az ellenzéki pártok népszerűsége teljesen más az egyetemisták körében, sokat viszont még azt sem tudják közülük, hogy milyen választásokra mehetnek el jövőre...Egynegyedük bizonytalan, nem is tervezi, hogy elmegy szavazni. Nagyon nem mindegy az értelmiségi fiataloknak, hogy ki mit ígér és az sem, hogy mennyire kooperatív a többi párttal.

Tavasszal meglátjuk! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr4413049976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása